Fietsonderhoud

Door je fiets goed te onderhouden heb je veel en langer plezier aan je fiets. Daarom adviseren wij om je fiets goed te onderhouden.

1- Laat je fiets periodiek nakijken door een fietsenmaker. Wij stellen u voor om iedere 4 maanden servicebeurt uit te laten voeren. Verplichten kunnen wij u echt niet, maar wij stellen dit wel als ‘eis’ voor het behouden van de garantie. Een fiets heeft namelijk echt een eerste servicebeurt nodig, ook als je er niet veel op fietst. Zo voorkom je vroegtijdige slijtage en blijf je lekker soepel fietsen!

2- Zorg ervoor dat je fiets altijd schoon is. Gebruik geen agressieve chemische  schoonmaakmiddelen. Wij raden aan om warm water met milde vloeibare zeep te gebruiken           

3-Gebruik geen hogedrukreiniger of tuinslang om je fiets te reinigen. Door de kracht van het water kan je mogelijk vet en olie uit de draaiende delen verwijderen en kan er water in de remmen van de fiets terechtkomen. Ook kan met een hogedrukreiniger ander delicate onderdelen beschadigd raken

4- De fiets mag niet door de wasstraat.

Wil je gebruik maken van olie of vet, zorg er dan voor dat deze niet op je remschijven of velgen bij de velgremmen terechtkomt. Dit kan de werking negatief beïnvloeden of zelfs opheffen.